tisdag 21 augusti 2012

Trotsiga tider

Vi är hemma igen efter nästan 2 veckor på luffen. Den här veckan har vi bara tagit det lugnt och försökt återhämta oss efter resan. Vår kära dotter har inte lättat till saken eftersom hon nu har den värsta trotsperioden hittills. Vi får grälas hela tiden och tvätta lakan jämt. Hon har nämligen börjat kissa ner sängen både dag- och nattid bara för att jävlas med oss. Det vet vi p.g.a att hon just varit på toaletten och kissat och efter en stund kommer hon och säger att sängen är våt. Eller så tjuras hon och säger att hon inte är kissnödig då hon är på toaletten och inget kommer men så fort hon lägger sig i sängen blir den våt. Gud, så man kan bli irriterad och arg på en liten 2,5 åring!

Man får verkligen andas djupt och räkna till 10 flera gånger i dagen nuförtiden. Visst kan det bero på att på semestern hade vi lite semesterregler också och det var inte riktigt så noga med tider och hon fick spela upp sig för släktingar och bekanta, visa riktigt vad hon kan. Och nu är hon stucked hemma med gamla tråkiga mamma, pappa och lillebror. Ja, vänta bara på den dagen mannens semester tar slut. Då är jag screwed! Men tillbaks till att tappa nerverna med henne. Ibland funderar jag ifall jag har en mild form av anger management issues när det enda jag skulle vilja göra är att gå upp till den skrikande ungen, som just väckt sin lillebror efter att jag fått honom att somna efter en timmes kamp, och skrika med ansiktet rött en rad hotelser och få tyst på henne på vilket sätt som helst. Och ibland när jag inte längre kan hålla mig lugn och sansad och går med i skriket och verkligen ryter till funderar jag på när grannarna får tillräckligt och ringer socialen. Men grannarna är antingen döva eller väldigt artiga och hyfsade eftersom de varje gång jag frågat sagt att det inte hört ett pip. Och då talar vi en konsert med en skrikande och bölande 2,5 åring, en ylande hund som tycker att Flickans bölande faller på just rätt ton så han stämmer in, en hysteriskt gråtande lillebror och en rytande mamma.

Lillgubben är fortfarande väldigt mammig, på kvällen duger ingen annan än mamma. Det känns ganska tungt för ibland vill jag ju pyssla tillsammans med Flickan, alldeles i fred, sköta kvällsrutinerna och läsa saga med henne i hennes säng. Eller vara för mig själv och pappan skulle sköta Lillgubbens kvällsrutiner. Då vi är i skilda rum och Lillgubben inte ser mig går det relativt bra men ifall han vet var jag är blir det inget. Han har också börjat visa en ganska stark egen vilja vilket jag inte var särskilt glad över. Jag hoppas verkligen att hans trots är mildare!

Men något positivt: vi har börjat fixa nätterna bättre. Somnandet kan ännu ta en god tid, men nu har vi haft två nätter då han inte ätit alls. Annars har han klarat sig med en amning ifall han somnat tidigare på kvällen. Normalt brukar han alltså somna kring elva och nu har han ätit nästa gång 6-7 tiden på morgonen, vilket inte egentligen är så hemskt lång tid men en stor skillnad till amning med 3-4 timmars mellanrum. Några kvällar har han somnat t.o.m halv tie tiden, vilket är väldigt lyx. Det blir bättre!

Märkte förresten att förra inläggets text försvunnit någonstans. Måste kolla om jag kan fixa det.

fredag 10 augusti 2012

Semester

Vi är på semester och det har blivit noll bloggande den senaste veckan, jag har heller inte riktigt hunnit läsa några andra bloggar men här är vi och njuter av att hela familjen är tillsammans och har tid till varandra.

Vi har bl.a. varit ut och ro och åka båt, njutit av stuglivet, badat i badkar eftersom det varit för kallt att simma, ätit själv rökt fisk som mannen fiskat, plockat blåbär och ätit blåbärspaj.










fredag 3 augusti 2012

Viaplay by Buzzador

Jag har för några år sedan blivit en Buzzador och fått vara med i en del kampanjer. Det gick länge innan jag fick inbjudan till den första kampanjen och har inte blivit vald till nära på ens alla kampanjer jag blivit bjuden till och varit intresserad av. Som en buzzador kan man bli bjuden att delta i en kampanj och ifall man blir vald till kampanjen får man först testa någon produkt eller tjänst själv och sedan berätta, dvs buzza om den för vänner och bekanta och ge dem små prover för att testa samma produkt. Som buzzador rapporterar man om produkten/tjänsten och ger feedback om den.

För det mesta har jag själv fått buzza om barnmat och blöjor, men för några veckor sedan fick jag mail att jag blivit vald att testa Viaplay Tv+Film iPad applikationen, som lanserades i juni, gratis i två månader. Tycker att det är en supergrej, speciellt nu sommartid och just den tiden vi ska resa och vistas på stugor, där det inte alltid finns så mycket underhållning, speciellt för barn, ifall det regnar dagarna i ända. Bilresorna lockar också att testa denna app på ungarna, även om den yngre inte fattar nåt av vad han ser på och inte får så mycket underhållning av det.

Utöver en uppsjö av TV-program kan du välja bland 1500 filmer - allt från klassiker till nyheter. Det går bra att göra en egen "spellista" på sina favoritfilmer. En del av filmerna som laddas ner med hjälp av applikationen kan ses under 30 dagars tid och även offline - exempelvis under semesterresan. (Buzzador)

Viaplay är en så kallad SVOD-service (Subscription Video-On-Demand) och genom att betala en fast månadsavgift får man obegränsat se på sina favoriter. Det finns tre olika paket att välja mellan; TV (3,95 €/mån), TV+Film (9,95 €/mån) och TV+Film+Sport (16,95 €/mån). De två första paketen får nya kunder dessutom testa gratis i en månad och de inkluderar hundratals TV-program och TV+Film paketet ännu ca. 1500 filmer, allt från klassiker till nyheter. En del har finska texter men inte riktigt alla. Texterna och utbudet på Viaplay ökar hela tiden.

Jag hann redan bli orolig att kan vi alls använda Viaplay tjänsten eftersom vi inte äger någon iPad eller iPhone, men jahapp, det går att använda appen även med de nyaste smart tv:na, vanlig dator och laptop (både pc och mac).

För att kunna använda Viaplay appen måste man/Viktig information om Viaplay:
  • ha fast bostad i Finland (på grund av upphovsrätten går innehållet bara att öppna från en finsk IP-adress
  •  vara 18 år (en del av innehållet är riktat endast till vuxna. Det går också bra att sätta en PIN-kod för vissa delar av innehållet)
  • ha kreditkort: Visa eller Mastercard. Visa Electron fungerar dessvärre inte för tillfället som betalningsmedel
  • användning av Viaplay kräver en internetkoppling på minst 3Mbit (PC) och för iPad/iPhone på minst 2Mbit (3G)
  • en del TV-serier har inte finska undertexter, men antalet finska undertexter ökar hela tiden
  • OBS! Abonemanget löper på tillsvidare (även för Buzzadorerna), vilket innebär att det faktureras månadsvis på ditt kreditkort. De två första månaderna är gratis för dig. Abonemanget är dock inte bundet en viss tid utan det går att avbryta på hemsidan när som helst och då avslutas det i slutet av faktureringsmånaden.

Ännu har jag inte desto mera erfarenhet av Viaplay, men registreringen gick bra och utbudet verkar verkligen stort.

Ifall du också vill bli en Buzzador kan du registrera dig via den här (ifall det inte står automatiskt, vore jag glad ifall du skrev mitt användarnamn Cato1 i fältet för rekommenderare/inbjudare):  

och ifall du först vill veta mera om Buzzador innan du registrerar dig klicka här:

torsdag 2 augusti 2012

Madonna biljetter till salu!

Tänkte ännu pröva här via bloggen, om någon som tittar in skulle behöva två biljetter till Madonnas konsert i Helsingfors 12.8. Vi är just då på resa och hade tänkt ännu fortsätta norrut, men jag har inte fått mina biljetter sålda. Jag var på Madonnas konsert 2009 så keikkan är inte riktigt så stort måste för mig den här gången. Alldeles gratis (värde 97,50 €/biljett) ids jag inte ge dem eftersom pengar är något jag i dagens läge har väldigt ont om och ifall jag inte får dem sålda så kommer vi säkert hem till söndagen. Men ifall just du behöver/vill ha 2 biljetter (plan) till konserten kontakta mig på e-mail addressen som finns här på höger sida.

onsdag 1 augusti 2012

Grillfesten

På söndag hade vi den där grillfesten med min mamma och hennes systrar. Min egen syster var för trött (och eventuellt illamående) för att delta efter att ha festat på sin kompis polttare.


Mat fanns det mycket av.

 




































































Och så kom en liten gammal gubbe och en nudistflicka och åt vår mat.

En söt kula

Nåja, nu börjar det. Träningen och att komma i form alltså. Jag har redan länge velat skaffa en kettlebell, en girya alltså, men ville inte ha en tråkig svart stor klump att ha i hörnet. Nuförtiden finns det ju en massa olika fina färger men jag hittade inte den rätta Färgen. Men nu, nu har jag skaffat den. En pink (inte riktigt så pink/chockrosa som jag tycker om) kettlebell. Och den har en vinylyta så golvet inte skall tycka illa om den heller.

Bring it on!



Vielä on kesää jäljellä!

Det måste jag påminna mig själv om nu när månaden bytte till augusti. På något sätt känns det så melankoliskt och jag har hela tiden för mig att sommaren är slut, fastän mannens semester inte ens har börjat ännu. Har inte riktigt något att vänta på efter sommaren liksom. Förra hösten hade vi ändå något stort att vänta oss. Det som gör melankolin värre är reklamen om Finska mästerskapen i fyrverkeri som visas på teve. Musiken i reklamen associerar jag så starkt till höst att jag varje gång jag hör den blir lite ledsen. Vill inte att sommaren ännu skall ta slut. Speciellt när det i år inte har varit något sommarväder så hemskt många dagar. Åh, saknar förra sommarens hetta! Fastän jag var höggravid njöt jag av värmen och solen, tyckte inte alls att det var för hett eller obekvämt.

Men nej, det är sommar ännu och vi har många fina sommardagar framför oss. Nu ska det njutas och sluta gnällas och tyckas synd om sig själv!