Mudcake
150 g smör
100 g mörk choklad (min. 70%)
ca. 0,5 dl mjölk
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
3 dl socker
4 msk kakaopulver (t.ex. Van Houten, Fazer)
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
Smält smör i en kastrull och låt chokladen smälta i smöret. Blanda mjölken i smör-choklad blandningen och låt svalna en stund. Blanda torra ingredienserna skilt under tiden. Blanda äggen i den avsvalnade smör-choklad blandningen och kombinera sedan smeten med de torra ingredienserna. Rör om ordentligt t.ex. med en trägaffel eller sked i ungefär en minut, tills smeten blir glansig. Häll smeten i en smörjd kakform (helst en med löstagbar kant) och grädda i 200 grader i c:a 13 minuter (det rekommenderas att inte grädda kakan längre än 15 min., för att kakan ska bli lite lös i mitten).
Låt kakan svalna ordentligt, helst till nästa dag och förvara i kallt.
Det här blir ju snart en bakningsblogg, jag hade nämligen tänkt baka något vändagen till ära i morgon men så är det ju fastlagssöndag också och jag hade tänkt baka fastlagsbullar med Flickan. Så få se om vi skippar morgondagens bakande att jag inte sväller upp i enorma proportioner.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för att du kommenterar!