fredag 3 augusti 2012

Viaplay by Buzzador

Jag har för några år sedan blivit en Buzzador och fått vara med i en del kampanjer. Det gick länge innan jag fick inbjudan till den första kampanjen och har inte blivit vald till nära på ens alla kampanjer jag blivit bjuden till och varit intresserad av. Som en buzzador kan man bli bjuden att delta i en kampanj och ifall man blir vald till kampanjen får man först testa någon produkt eller tjänst själv och sedan berätta, dvs buzza om den för vänner och bekanta och ge dem små prover för att testa samma produkt. Som buzzador rapporterar man om produkten/tjänsten och ger feedback om den.

För det mesta har jag själv fått buzza om barnmat och blöjor, men för några veckor sedan fick jag mail att jag blivit vald att testa Viaplay Tv+Film iPad applikationen, som lanserades i juni, gratis i två månader. Tycker att det är en supergrej, speciellt nu sommartid och just den tiden vi ska resa och vistas på stugor, där det inte alltid finns så mycket underhållning, speciellt för barn, ifall det regnar dagarna i ända. Bilresorna lockar också att testa denna app på ungarna, även om den yngre inte fattar nåt av vad han ser på och inte får så mycket underhållning av det.

Utöver en uppsjö av TV-program kan du välja bland 1500 filmer - allt från klassiker till nyheter. Det går bra att göra en egen "spellista" på sina favoritfilmer. En del av filmerna som laddas ner med hjälp av applikationen kan ses under 30 dagars tid och även offline - exempelvis under semesterresan. (Buzzador)

Viaplay är en så kallad SVOD-service (Subscription Video-On-Demand) och genom att betala en fast månadsavgift får man obegränsat se på sina favoriter. Det finns tre olika paket att välja mellan; TV (3,95 €/mån), TV+Film (9,95 €/mån) och TV+Film+Sport (16,95 €/mån). De två första paketen får nya kunder dessutom testa gratis i en månad och de inkluderar hundratals TV-program och TV+Film paketet ännu ca. 1500 filmer, allt från klassiker till nyheter. En del har finska texter men inte riktigt alla. Texterna och utbudet på Viaplay ökar hela tiden.

Jag hann redan bli orolig att kan vi alls använda Viaplay tjänsten eftersom vi inte äger någon iPad eller iPhone, men jahapp, det går att använda appen även med de nyaste smart tv:na, vanlig dator och laptop (både pc och mac).

För att kunna använda Viaplay appen måste man/Viktig information om Viaplay:
  • ha fast bostad i Finland (på grund av upphovsrätten går innehållet bara att öppna från en finsk IP-adress
  •  vara 18 år (en del av innehållet är riktat endast till vuxna. Det går också bra att sätta en PIN-kod för vissa delar av innehållet)
  • ha kreditkort: Visa eller Mastercard. Visa Electron fungerar dessvärre inte för tillfället som betalningsmedel
  • användning av Viaplay kräver en internetkoppling på minst 3Mbit (PC) och för iPad/iPhone på minst 2Mbit (3G)
  • en del TV-serier har inte finska undertexter, men antalet finska undertexter ökar hela tiden
  • OBS! Abonemanget löper på tillsvidare (även för Buzzadorerna), vilket innebär att det faktureras månadsvis på ditt kreditkort. De två första månaderna är gratis för dig. Abonemanget är dock inte bundet en viss tid utan det går att avbryta på hemsidan när som helst och då avslutas det i slutet av faktureringsmånaden.

Ännu har jag inte desto mera erfarenhet av Viaplay, men registreringen gick bra och utbudet verkar verkligen stort.

Ifall du också vill bli en Buzzador kan du registrera dig via den här (ifall det inte står automatiskt, vore jag glad ifall du skrev mitt användarnamn Cato1 i fältet för rekommenderare/inbjudare):  

och ifall du först vill veta mera om Buzzador innan du registrerar dig klicka här:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du kommenterar!