måndag 26 december 2011

Julen 2011

Ja, julen 2011 börjar väl vara klappad och klar så småningom. I överlag har julen varit lyckad och vi har njutit. Lite stress blev det ju nog med tidtabellen på julafton, att vi skulle hinna med allt. Efter förmiddagslänken åt vi risgrynsgröt till lunch och lilltjejen tog en middagsvila. Barnens mommo och moster kom just passligt när tjejen vaknade och så blev det bastu.
Efter bastun var det meningen att vi skulle börja äta genast men av någon anledning tog det en superlång tid innan vi fick allt klart.
Mellan för- och huvudrätten kom julgubben på besök och flickan var ivrig. Hon visade sina bravurer för julgubben, dansade och apade till sig men var lite varsam och vägrade sätta sig i julgubbens famn.
Hon öppnade några julklappar med julgubben innan han fortsatte vidare. Vi var en snabb sväng till grannarna och så fortsatte paketöppningen. Och herre gud, sådan mängd juklappar det var igen, det tog en evighet att få in alla och under granen. Min syster är nog galen, det är visst hon som skaffar de mesta julklapparna. Och så känns det så dåligt när vi har skaffat så mycke mindre åt henne. Men visst är det härligt att barnen har en så fin moster, den enda mostern de har!

Juldagen spenderade vi ännu med min mamma och syster och till kvällen åkte de hem och vi till min svärmors familj. Där hade en del av mannens släkt samlats och det blev julklappar för barnen igen. I dag har vi hållit oss innomhus och förundrat oss över stormen och på kvällen samlades mannens släktingar (från hans mammas sida) till hans morföräldrar. Det har varit en tradition i deras släkt eftersom makens mofa fyller år idag och dessutom har morföräldrarna bröllopsdag.

Riktigt trevlig jul var det och flickan har varit nästan som en ängel hela julen, speciellt idag. Mera sånahär dagar, tack! Men det måste jag ännu säga att jul, barn och alkohol tycker jag absolut inte hör ihop (barn och alkohol över huvudtaget)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du kommenterar!