lördag 17 december 2011

Paavo tuli taloon

Våran flock växte med en liten Paavo-hund igår kväll. Paavo ska vara hos oss i en vecka för Paavos matte åker till USA. Paavo är en av de få hundar som våra hundar, speciellt flickhunden, tycker massor om, som de kan dela sitt hem med i en längre tid.

Våra hundar är rescuehundar från Estland, och flickhunden har levt som hemlös ute på gatorna så vi vet inte vad allt hon har måsta gå igenom. Men i alla fall har hon måsta försvara sig själv och strida för sin mat, det vet vi eftersom vi fick verkligen jobba med att hon tillåter nån komma nära hennes matkopp, att hon inte morrar och biter ifall man rör henne eller ens går nära då hon har en leksak eller ett ben eller dyligt. En del hundar kommer hon inte över ens med och då vi är på länk och hundarna är i koppel hälsar vi aldrig på andra hundar så det inte ska bli strid. I hundparken eller då hundarna kan springa fritt kan de kommunicera bättre med gester så det blir mindre missuppfattningar och strider. Fast inte kan man ju undvika strider alltid (ifall man inte undviker andra hundar helt och hållet), som tur har det ändå aldrig blivit desto allvarligare.

Det har varit intressant att gå ut med två barn, varav det andra går själv en stor del av länken, en dubbelvagn och tre hundar. Man skulle ju kunna tro att inte en hund till gör så mycket men eftersom Paavo har vant sig att gå på ett helt annorlunda sätt och kan inte samma verbala order som våra hundar osv. blir det en hel del hössel på länken. Men bra har vi klarat oss idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du kommenterar!