lördag 16 juni 2012

DIY Dooky

Tidigare har vi strulat med snuttrasor och bykknipor för att skydda den sovande babyn i vagnen, t.ex. mot solen eller den kalla vintervinden. Bykkniporna är inte riktigt något vackert att se på och man borde ha väldigt många av dem för att trasorna skulle hållas tätt fast.

Senaste tiden har det verkat väldigt pop med en Dooky och jag funderade redan på en sådan, men ändrade mig innan jag ens såg priset på den (vet faktiskt inte ännu heller vad man får betala för en). Känns bara så dumt att betala för något man egentligen kan göra av en vanlig tygbit. Så nu har jag fixat en DIY Dooky till vagnen!



































Vad behövs det?
- gardinringar (jag använde 5 st ringar av plast som vi använde till duschgardinet i förra lägenheten)
- något tyg (jag använde en sarong)

Sarongen hölls stadigt och tätt fast i vagnen fastän den är så lång att den kunde tänkas vara för tung. Det var egentligen bara positivt att sarongen var så lång eftersom den täckte även Lillgubbens ben där han låg i vagnen och sov med bara blöja och t-skjorta. Själva ringarna är så pass obemärkliga att hela fadirullan ser riktigt fin ut. Och så kan man välja just sådant tyg man vill, min grönblommiga sarong passar väldigt bra med vagnen som är limegrön och grå. Och så kan man ju byta tyg t.o.m. varje dag om man vill. Rekommenderar!

2 kommentarer:

Tack för att du kommenterar!