lördag 21 juli 2012

Terrassen utan färg

Vi har ännu heller inte fått någon olja på vår terrass. På våren och i början av sommaren var orsaken björkpollen som täckte hela terrassen och nu har den stora asken som växer bredvid vår gård förstört våra planer eftersom den är full med små kräk som producerar en klibbig vätska, och kräken och vätskan har varit på terrassen. Det händer varje år men först nu i år när vi haft terrassen hela sommaren märker man dessa saker. För några veckor sedan kunde man inte gå barfota eller med strumpor på på terrassen för fotsulorna/strumporna blev alldeles klibbiga och så förde man in det i lägenheten. Nu börjar det äntligen lätta och vi hoppas på att få terrassen oljad ännu under denna sommar.

Då uppstår problemet, vilken färg skall terrassen bli. Nu är den "färglös", av värmebehandlat trä som var ljusbrunt förra året men nu efter nästan 1 år har färgen nötts och blivit ljusare. Det rekommenderas ju att låta plankorna vara på sin plats obehandlade ungefär 1 år och sedan först olja dem. Vi hade som tanke att olja terrassen mörkbrun eftesom dörren och fönsterkarmarna samt balkongen ovanför dörren är mörkbruna men nu har jag börjat fundera. Staketet är mellangrått och husväggen ljusgrå, lite blåaktig t.o.m. Skulle det vara bättre att välja en gråbrun ton som skulle kombinera dessa färger, eller är mörkbrun the thing?



Bordet och stolarna är vita och då skulle en mörk terrass se fin ut.































































































































































Vad tycker ni, mörkbrunt eller gråbrunt?

2 kommentarer:

  1. Ja hmm svår fråga... Om det skulle vara min terass skulle jag gå för en ljusare färg. Mörkt blir så brännhett i solen o bränner under fötterna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det där har vi nog också tänkt på, men tycker att det skulle bli så mycket olika färger där i så fall. Eller så borde man hitta en ton som passar med de resterande färgerna. Och så tycker jag att de vita möblerna ser så mycket finare ut på mörkare terrass :)

      Radera

Tack för att du kommenterar!