fredag 8 februari 2013

Ny energi, nya tag!

Fredag igen. En arbetsvecka (nå, halv i vårt fall) avklarad igen. Livet känns härligt när man äntligen börjar vara frisk. Antibiotikan hjälpte och jag har kunnat andas smärtfritt och ganska lätt sedan tisdag/onsdag. Jag har energi och ork på ett helt annat sätt igen och börjar lida av symptomen som kommer varje år någon gång under våren. Inredningsivern.

Jag tror faktiskt att vi inte gjorde något angående renoveringen eller inredningen förra året. Det var ju mycket tal om olika projekt men sist och slutligen snubblade det på antingen inspirationsbrist (inte från min sida) eller finansiering (närmast från min sida). Men i år lovar jag att det ska hända något! Nedre våningens tak har det nu varit tal om en tid redan och eftersom det inte blev någon renovering under julhelgerna så har mannen och grannen lovat ta tag i saken så fort som möjligt. Det förutsätter bara att vi hålls friska och att vi hittar en tid som passar alla inblandade. Jag skulle vilja delta i renoveringen (och få göra annat än agera som personlig assistent och bära saker och laga mat för en viss mister bossy boss när det gäller att fixa saker...) och då borde vi få barnen någonstans och skötas.

Några andra projekt har jag också i tankarna. Övre våningen började jag röja redan på onsdag då jag fick vara alldeles för mig själv sista sjukledighetsdagen och vi borde bygga väggen färdig, den väntar på någo internetkablar och dylikt som ska dras till övre våningen så att vår internetconnection skall vara så bra och trådlös som möjligt. Eller nåt liknande. Jag hatar förresten alla världens kablar och sladdar som går kors och tvärs i vardagsrummet under och bakom soffan och samlar sjukt mycket damm och hundhår och är svåra att dammsuga då alla Elisas boxar, reitittimet och vad allt där finns faller omkull och sladdarna lossnar. Efter att de här kablarna dragits till övre våningen på sin rätta plats och andra sidan av väggen byggts upp kan vi fortsätta göra nytt golv och sedan få skjutdörren mellan barn- och arbetsrummet äntligen på plats. Inte har den ju stått i vårt badrum/hemvårdsrum i några år snart...

Det andra projektet gäller förvaringsutrymmen. Dem har vi ganska lite av i vårt hem, ett ganska stort klädskåp i vårt sovrum, ett likadant i barnrummet som det är meningen att även leksakerna förvaras i i framtiden, ett förråd under trapporna och ett uteförråd. Uteförrådet är proppfullt med barnvagnar, mannens fiskegreijor, renoveringsstuff mm. Inneförrådet rymms man inte in i och man hittar inget där eftersom allt ligger huller om buller på golvet och på byrålådorna som vi har där. Någon gång var det riktigt städigt och fint men inte längre. Vi har märkt att det inte fungerar med byrålådor där eftersom vi måste förvara saker på golvet också, som t.ex. dammsugaren, symaskinen, resekylskåpet, en del verktyg mm. Min idé är att sätta upp hyllor på väggarna och förvara sakerna i hyllorna och i (utdragbara) genomskinliga lådor på hyllorna. Då behöver man inte reservera lika mycket tomt utrymme framför hyllorna som framför byrån i nuläget och då ser man genast vilka saker ligger var.

Jag blir ofta bara lite oinspirerat bemött med mina idéer och förslag. Vi ser så olika på saker. Jag planerar lite ditåt, fast i mitt huvud är planen kristallklar och till slut tänkt medan min man skall ha allting skriftligt på word, en bekostnadsuträkning gjord på excel och en noggrann ritning på projektet gjord med t.ex. ett CAD program. Ja, det är kanske största orsaken till att allting framskrider så dödens långsamt hos oss...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du kommenterar!