onsdag 2 januari 2013

Bekantningen

Första dagen på dagiset gick bra, det var inga som helst problem, förutom med att få Flickan hem förstås. När vi kom dit blev vi välkomnade av personalen, jag är själv ännu lite virrig med vem som kommer att jobba med barnen och vem sköter administrativa ärenden och hoppar in då det behövs osv. Dessutom är ett annat daghem inhyst i samma utrymmen en månad framöver så de samarbetar med de andra dagis"tanterna". Tills dess borde ännu en barnskötare börja där.

Barnen fick välja sin egen knagg där deras namn skrevs på en tejpbit (det ska bli fina namnskyltar med bild senare) och efter att vi fått ytterkläderna av oss gick vi på wc där barnen fick egna pottor. Så gick vi lite runt och kollade på utrymmen och barnen fick leka i lek- och sovrummet. Lillgubben lekte fint för sig själv och tittade nyfiket runt, han sprang ut i korridoren och i de andra rummen genast min/vår uppmärksamhet var på annat håll. Till en början såg det lite dåligt ut, att Flickan skulle vara helt klart den äldsta, de andra barnen var mellan 1 och 2 år, och inte ha någon jämngammal kamrat. Men som tur kom först en flicka som var 3, snart ett syskonpar som var 3 och 5 år och just innan vi skulle börja göra oss klara för hemfärd en pojke som riktigt snart skall fylla 3, många lekkamrater så att säga! Och så börjar en del barn mjuklanda först nästa vecka också.

Mannen var med ungefär en timme innan han åkte på jobb och vi andra var 2 timmar på dagiset och åkte hem för att äta och sova. Vi åkte just några minuter för sent eftersom Lillgubben hann somna just då vi svängde in på vår hemväg och då fick jag inte honom mera vaken. Han blev och sova i vagnen men sov inte länge, vilket jag visste. Så nu kommer han att vara sur på kvällen och kanske somna en stund i bilen.

Det var ett riktigt fint daghem, lite sjukhusaktigt med de långa korridorerna men annars påminnde det nog inte om ett sjukhus längre. De hade de finaste barnstolar, Trioli som Eero Aarnio designat,

http://www.eeroaarnio.com/web%20kuvia/triol4.jpg

Bild lånad från EeroAarnio.

som jag själv också drömt om till barnrummet, och som ungarna tyckte var roliga att leka med. Gården gjorde vi inte närmare bekantskap med än, såg den bara genom fönstret. Allt var ännu lite öppet och oklart eftersom personalen bekantat sig med dagiset i morse kl. 8 och de inte fått beställa alla saker på förra årets sida. Men nog ska det bli bra, tror jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du kommenterar!