söndag 6 januari 2013

Vattenkoppor, the sequel

I morse när Lillgubben klädde pyjamasen av sig i vår säng såg jag att han hade en ganska stor nippa på ryggen. Andra nippor syntes inte förutom en mycket mycket ljus en, som kunde vara helt inbillad eller också en riktig nippa. Under dagen kollade vi ofta på hans kropp och det började dyka upp flera nippor. På kvällen var det klart att han hade vattenkoppor. Han kändes lite varm men hade ändå inte feber (37,5) och så har han hostat en del. Det gjorde Flickan också då hon hade vattkoppor. På kvällen var han lite ynklig och satt mycket i famnen, vi gick i duschen där han var i min famn och lutade med huvudet mot mitt bröst och såg sovfärdig ut. Han somnade som normalt lätt men få se vad natten hämtar med sig. Det enda bara att salvan som vi har får man inte använda på barn under 2 år så vi vågade inte smörja in Lillgubben. Kanske vi ringer läkaren imorgon och frågar om man får använda salvan eller får något annat via telefonrecept (läste på flera ställen på nätet att man oftast inte vill ha vattenkoppsmittade i väntrummen och smitta andra, men vet inte sen om det är sant).

Han fick vattkopporna på den värsta möjliga stunden. Barnen skulle ju mjuklanda ännu nästa vecka på dagis och i slutet av veckan skulle de börja vara ensamma där. Nu skjuts Lillgubbens inlärningsvecka framåt och jag skall börja jobba den 14. Ifall jag skulle sköta inlärningsveckan borde jag då vara borta från jobbet den första veckan och så har jag visdomstandoperation den 21 då jag är sjukledig i 2-3 dagar i alla fall. Då skulle jag börja jobba först 1,5-2 veckor senare än ursprungligen planerat och jag vet inte hur glada de skulle vara över det på jobbet. Det bästa skulle ha varit om Lillgubben fått vattkopporna först om en vecka då han skulle ha hunnit mjuklanda den kommande veckan som normalt, sen varit en vecka hemma (vi hoppas att han blir frisk på en vecka) och efter det kunnat återvända till dagis med en mjukstart när jag ändå är på sjukledigt och skulle ha möjlighet att vara med honom lite i början och ha honom lite kortare stunder ensam.

Men som tur får vi det nu fixat på något sätt. Vi för Flickan till dagis hela nästa vecka och mannen åker väl bara en sväng till jobbet imorgon och annars är någon av oss hemma med sjuklingen och den andra på dagis med Flickan. Tisdag-onsdag för mannen Flickan till dagis och är vid behov en stund med henne innan han åker på jobb, förmiddagen tror jag att hon klarar fint ensam. Jag för Lillgubben till grannens föräldrar och åker själv till dagis antingen till lunchen eller strax efter lunchen, så att någon är på plats då hon skall öva sig inför dagsvilan. På torsdag kommer svärmor hit efter elva och ifall det behövs åker jag till dagis till vilan/efter vilan eller så hämtar jag Flickan hem efter en hel dag på dagis. På fredag hoppas vi att hon klarar sig hela dagen utan att någon är med henne där.

Vi räknar med att Lillgubben tillfrisknar så att han kan börja mjuklanda 14.1 (då jag skall börja jobba och inte kan vara med honom på dagis, snyft!) och då tänkte mannen först att han håller sin semestervecka, men när han talade med sin förman tyckte han att ifall mannen får sitt arbete skött antingen hemifrån etänä eller på eftermiddagen/kvällen så behöver han inte ta ut någon semestervecka. Verkligen schysst! Barnen ska nu väl ändå vara i olika grupper på dagis så kanske det är helt bra att de mjuklandar olika veckor för jag skulle ju inte kunna vara på två olika ställen samtidigt. Och efter det här är vattenkoppruljansen förbi! Vi ska förresten få besök av min gamla klasskompis och hennes barn någon dag, de vill ha vattenkoppor. Hihih.

1 kommentar:

  1. Oj vad synd. Inte lätt med sådant pusslande och just mitt i mjuklandningen :( Hoppas det går bra för er i alla fall!!

    SvaraRadera

Tack för att du kommenterar!