torsdag 10 januari 2013

Koppstatus

Nu börjar väl Lillgubbens vattenkoppor gå mot det bättre. Idag har vi inte behövt ge honom någon medicin, det har räckt att vi har smörjat in honom med vattenkoppsalvan. Redan från morgonen kändes han som en annan pojke och var inte alls het som tidigare morgnar. Men ännu igår var han väldigt ynklig och grät och jämrade mycket, han hade feber och sov mycket efter medicinen. Vi gav både Atarax och Pamol-F åt honom, eftersom han hade mycket nippor och klåda och så hög feber. Lillgubben har alltså haft svårare vattenkoppor än Flickan hade.

Hon kom ganska lätt undan; hade lite stegring, men väldigt lite under en dag men hon hostade ganska mycket om nätterna eller under dagsvilan, hon hade bara lite nippor som kliade en del men med salvan och långa ärmar och buntar fixade vi kliandet och skrapandet. På en knapp vecka var det bara skorpor kvar. Lillgubben har haft hög feber i 2-3 dagar och mycket nippor, han har inte skrapat sig så mycket men det känns att han haft väldigt obehagligt att vara och kännt sig allmänt sjuk. Han har varit på jättedåligt humör, då han orkat leka eller dyligt har han gjort precis allt han inte får göra och blivit rosen rasande när man hämtat bort honom eller förbjudit honom. Han har gråtit och jämrat mycket. Nu den femte dagen av sjukan har han mycket skorpor eller halvskorpor men det ser ut att det skulle vara ännu några små prickar som först är på väg, men vi hoppas att det går om under veckoslutet så han kan börja sin dagisinskolning på måndag.




































































De där nipporna är nog ganska vidriga när de finns över allt, på handflatorna och fotsulorna, mellan fingrar och tår, i ögonlocken nästan inne i ögat, i näsan, i munnen, mellan skinkorna och på snoppen och pungen, Flickan däremot hade nippor i snippan, där inuti. Usch! Som tur går det relativt snabbt över och man behöver lida bara en gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du kommenterar!