lördag 10 mars 2012

Sängfunderingar

Nu börjar vi närma det skedet då Lillgubben måste flytta bort från sin korgsäng. Han börjar för det första bli så lång att han inte snart ryms att ligga raklång i sängen och för det andra är det svårt för honom att svänga sig i sängen. Vi hade tidigare tänkt att sen när Lillgubben flyttas till spjälsängen byter Tjejen till vanlig barnsäng. Men nu har ju hennes somnande varit lite si och så. Nu är jag lite orolig att ifall hon byter till barnsäng, som hon själv kan komma ur och till, har vi en liten vildbuse som springer runt i övre våningen och härjar i stället för att sova. Och så har vi ju allt möjligt stuff där, som hon inte egentligen skulle få leka med, beroende på renoveringen. Dessutom skulle jag inte orka med sömnskola igen. Men det har vi säkert framför oss med Lillgubben också.
























Spjälsängen (bilden lånad från www.tori.fi)


Så det är nog bara att ta tag i saken. Spjälsängen är Sievä Sisuste Oy:s Pikkupuu, som jag köpte som begagnad på Huuto. Jag tycker väldigt mycket om dens design, det att spjälarna inte är smala, runda pinnar utan breda plankor. Dessutom är tre sidor heltäckande, så bara framsidan har spjälar och vi har aldrig haft problem med att armar eller ben skulle ha hamnat mellan spjälarna fastän vi inte någonsin har använt spjälskydd. Jag skulle vilja att barnsängen skulle gå i samma stil med spjälsängen eftersom de troligen kommer att stå i samma rum en tid. Sievä Sisuste har barnsängar och andra möbler och jag har hittat några bra alternativ på Huuto här i huvudstadsregionen, så vi inte skulle behöva betala oss sjuka för en ny säng.





















Sievä Sisuste Oy: Jatkopuu

 



















Sievä Sisuste Oy: Unipuu, som lÃ¥g loftsäng 

MEN.Det finns två alternativ av Sieväs sängar. Jatkopuu, som man kan justera längden på från 120 cm till 200 cm (madrassens längd) och Unipuu, som är 80 cm x 200 cm (finns också som 90x200). Unipuu känns jättestor för en första säng, men dens fördelar är de att den kan modifieras till många olika helheter, en låg loftsäng, en hög loftsäng och en högsäng. Det skulle vara bra med omtanke på framtiden, då den skulle ta mindre golvutrymme från det lilla rummet. Speciellt om det skulle bli ett tredje barn någon gång, och en tredje säng borde fås in i samma rum (förutsatt att vi ännu bor här då). Men så där annars känns Jatkopuu som ett bättre alternativ nu. Ikeas Gulliver (bild nedan)tycker jag också ser riktigt fin ut fastän den har de där smala pinnarna. Det som jag speciellt tycker om med den är det att med dynor kunde man få den att se ut som en soffa dagtid.
GULLIVER Sängynrunko ja sälepohja IKEA




























Så nu skulle jag be om lite åsikter och erfarenhet. Är det bättre att köpa en mindre säng till första riktiga sängen? Känns en stor säng för otrygg för barnet eller är det lönsammast att skaffa genast en stor säng som man kan använda länge och kombinera till olika helheter?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du kommenterar!