tisdag 25 december 2012

Julaftonen och juldagen

Julaftonen började som vilken som helst dag. Vi åt frukost och gick ut på förmiddagen, det bara snöade och snöade så man fick skotta snö igen, så att våra och grannens gäster ens skulle kunna köra in på gården. Det var glada barn ända tills det blev gräl om vem som fick sitta i pulkan då vi rastade hundarna och den mindre gjorde ninjahopp ur pulkan mitt i farten och fick sår i läppen.





































































































Men vackert julväder var det, då snön sakta föll ner från himlen.


































Efter utevistelsen var det julbastu och risgrynsgröt till lunch som gällde. I bastun började jag först kolla på Flickans rygg och märkte sedan att hon hade nippor på ryggen, magen, benen och några på armarna också. I bättre ljus inspekterade vi nipporna närmare och jo, vattkoppor hade hon! Även i ansiktet och hårbottnet fanns det av nipporna.


På eftermiddagen kom min mamma och syster hem till oss, vi förberedde maten och mamma dukade bordet. Och ser ni vilka tallrikar finns på bordet?! Tomten hämtade julklapparna just då barnen låg och sov så de hann inte se honom denna jul, tyvärr. Maten var typ höjdpunkten för oss vuxna igen, jag bara älskar alla fiskar och sallader, nomnomnom! Efter maten öppnade vi julklapparna.


































Vi fick lite i förväg 8 st KoKos stora tallrikar och 6 st ovala lite mindre tallrikar med bra kanter, de lämpar sig ypperligt för att servera maten ifrån eller som t.ex. frukosttallrikar.


































Granen, som ursprungligen var klädd i bara vitt och silver men så tyckte Flickan att det behövdes lite färg också, och julklapparna som det fanns mycket, men väldigt passligt av i år (förra året var ganska extremt). Vid det här skedet fick bollarna och kottarna ännu vara i fred, nu finns det julgranspynt mest i övre delen av granen då en liten, ung man gärna plockar bollar åt sig. Det är också orsaken till att granen är ganska simpelt klädd i år, vi har t.ex. inga girlanger eller dylikt.


































Den ovan nämnda lilla, unga mannen som hittat bollarna.


































Så blev han trött och ville bara vila på mommo.
Flickan och mostern inspekterar Childpaden, Angry Birds spelet och Dress me up appen var pop, Flickan "gjorde" en Munamies och gick runt och sjöng pomppufiilis.

Idag har vi bara latat oss och ätit. Min mamma och syster åkte hem först på kvällen så vi hade sällskap av dem hela dagen. Härligt med sådana här helger med nära och kära!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du kommenterar!