tisdag 9 oktober 2012

1-åringen

Idag fyller min minsta hela 1 år!




































Otroligt, hur snabbt tiden slutligen har gått. Han är en superfin liten typ, med bra humor. Han är mycket annorlunda än sin syster, fastän de har mycket gemensamt också. Han tänker mycket på saker och funderar länge innan han gör något. Gällande utvecklingen har han varit mycket mer försiktig än sin syster och tänkt ut saken först i stället för att bara skrika sig genom det. Vi tar krypandet och gåendet som exempel. Han steg upp i krypställning men det tog ungefär 2 månader efter det innan han började krypa, han provade ställningen ofta, flyttade på ena handen eller knät och sen tillbaka. Men när han började krypa, gick det bra. Samma sak med gåendet.

Han är väldigt beroende av mig och oftast kvällstid är det bara mamma som duger, men ni skulle se hur glad han blir då pappa kommer hem från jobbet. Då kryper eller går han så snabbt han kan emot pappa och skrattar och vill komma upp i famnen. När han är ledsen klamrar han sig tätt intill mig och burrar ansiktet mot mitt bröst eller i mitt hår. Och han kramar faktiskt hårt. Ännu talar han inte desto mera än mamma och ibland pappa.



































En stolt storesyster räcker över present och kort som hon gjort själv på klubben.

  

































Lillebror beundrar kortet.



  
































Öppning av paketet. Storesyster var ivrig att hjälpa.

  

































Vi är säkert de sista människorna som skaffar Sophie la girafe, och de som skaffar den så här sent åt sitt barn.

Visste inte att den höll ett pipande ljud. Den blev mycket pop även bland hundarna. Lillgubben fattade genast omtycke för Sophie och började gnaga på henne.

Storesysters kort.

Vi hade rådgivning idag och som prick 1 år är Lillgubben 78,5 cm lång och väger 9795 g. Inte var han så stor som vi trodde han skulle bli med tanke på farten han växte då i början. Men lite större än sin syster i samma ålder är han, hon var 2 cm kortare och 1,3 kg lättare.

3 kommentarer:

Tack för att du kommenterar!