onsdag 24 oktober 2012

Shit all over

Ja, den här dagen blev inte något bättre i varje fall, med ett stycke sjuk hund som springer in och ut mest hela tiden och skiter på sig samt köksmattan (eller kanske var det spyor), ett stycke gråtande barn som hänger i benet och inte vill vara annastans än i famnen (misstänker flunsa på kommande eftersom han snorar lite, han blev aldrig sjuk förra veckan, var bara gråtfärdig och nedstämd), ett stycke gallskrikande barn, för hon bara inte vill gå hem, inte vill klä på sig, hon vill bara gunga, hon måste gunga och ett stycke man på arbetsresa, igen.

Vi gjorde ändå en trevlig länk på kvällen, Flickan cyklade och jag och Lillgubben (han i vagnen) promenerade till posten och tillbaka, hämtade hundarna och gick på kvällslänk med dem. Flickan har blivit otroligt bra på att cykla, och hon vill dessutom göra det själv väldigt ofta nu. Då hon fick cykeln var det lite si och så, ibland ville hon cykla men ibland fick man igen lirka allt man kunde för att få henne på cykeln.

Det är väldigt praktiskt att röra sig med barnen så att den mindre är antingen i vagnen eller manducan (blivit mindre för mig på senaste p.g.a  värkarna jag får) och den större cyklar. Vi har inte behövt dubbelvagnen på evigheter. Om vi är på väg någonstans dit vi inte kan ta cykeln med oss är Lillgubben i vagnen och Flickan går. Ifall det blir bråttom eller om vi har en längre bit att gå på en viss tid lyfter jag Flickan och sitta på vagnens säkerhetsbåge och där sitter hon nöjt och kan hålla i själv. Dessutom blir lillebror bara glad när han får sin syster framför sig och jublar. Ingen syskonsits behövs!

Men ja, tillbaka till idag. Det ser inte så lovande ut för nattningen och sovandet. Den andra härjar på allt vad hon hinner och orkar (trots nekningar och några jäähyn) och den andra är ynklig som bara den. Oh the joy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du kommenterar!