onsdag 31 oktober 2012

Den lilla termiten

Ikväll gick ungarna och lade sig i god tid. Det tog en stund innan Lillgubben började sova och Flickan höll på som nästan varje kväll, att hon tassar ner och ska på wc och sitter där en evighet och får kanske klämt ur sig en skvätt eller kanske inte, fastän hon varit på wc just innan vi sjungit godnattvisorna och pussat och kramat och sagt godnatt. Det blev tyst men ibland hördes ett litet bankande ljud men det är inget ovanligt, speciellt Flickan sparkar sängkanterna i sömnen. När bankandet började höras oftare blev vi lite fundersamma men lät det vara. Lite efter tie hördes ett lite högre ljud och jag gick och kollade och möttes av den här synen:





































Flickan har varit på wc och sminkat hela tiden. Hon har tömt mina burkar och tuber av alla sorters krämer och salvor samt kletat ut smink över allt. Som tur är det urgammal smink som jag inte använder, har egentligen sparat den stora, fulla sminkväskan bara för säkerhets skull. Om jag någongång skulle behöva nåt. Nu har jag en bra orsak att gå igenom väskan och kasta bort allt onödigt. Kastade redan bort alla läppstiftstuber och ögonskuggspaletter Flickan grävt ur. Det blev en till dusch för henne för ikväll och ett lager schampo och tvål räckte inte att tvätta bort hela skönheten. Att sådan kväll hos oss idag.

Vi försökte vara stränga och eftersom du får inte röra mammas greijer, för det kan vara något som är farligt eller giftigt inte tycks fungera frågade mannen hur Flickan tänkte skaffa nya salvor och krämer och smink åt mamma när Flickan inte har några pengar. Då förklarade hon, som om det var alldeles klart, ingen tvivlan på saken att Soupaahoupaa köper pengar åt Tinna och så kan Tinna köpa ny smink åt mamma! och både mannen och jag brast ut i gapskratt. Försök nu vara allvarlig där. Soupaahoupaa är alltså Soutaahuopaa som hennes docka heter, så ni vet. Hon har fått sitt namn av Elokuus Soutaa huopaa låten. Förutom dockan har Flickan ett mjukdjur som heter Damdididam, som fått sitt namn av Leevi and the Leavings Pohjoiskarjala låten.

1 kommentar:

Tack för att du kommenterar!