fredag 2 november 2012

Fin dag

Det som skulle vara en frukost och ett förmiddagsbesök blev till brunch och en heldagsvistelse.



































Vi hade olika croisantter (har helt fastnat för ost och skinkfyllda), karelska piroger, rågbröd, chokopasteijer, grönsaker, appelsinsaft och smoothie (hade ingredienserna med oss och gjorde smoothien där) med oss. Kompisen blev överraskad och glad, kändes bra att göra någon så glad med en så liten gest. Så mätt blev man av brunchen att jag åt nästa gång hemma vid sjutiden.

Roligt hade vi och det var skönt att tala om allt och ingenting, kunna vara som hemma och inte behöva stressa. Om man är hemma hos någon annan är man ju lätt lite försiktig, eller jag i alla fall. Fast det beror ju lite på situationen och hemmet. Back in the days när vi brukade festa och om vi övernattade hos någon annan eller gick hem till någon annan dagen efter blev det mycket soffhäng eller sänghäng (Ryhmälusikka rules! dvs. spooning i grupp, tror vi var 5 st kompisar som bäst och nu talar vi absolut inget sexuellt, kläder på och allt), filmer, latdagar osv. så var det ju alldeles normalt att falla ner i någon annans soffa eller säng, men kanske inte så här mitt på dagen "utan orsak". Men där hos våra Kyrkslättkompisar har man alltid kunnat vara precis som hemma, man kan lata sig på soffan, inte orka göra något och t.o.m ta en tupplur om det så känns. Där spenderade vi hela dagen, pojkarna sov sin dagssömn ute på gården brevid varann i varsin vagn och Flickan i kompisarnas säng medan mammorna låg utstäckta på soffan och pratade då de orkade och var tysta då det kändes som så. Precis som hemma, precis som det skall vara.

Det var mycket lek och skratt. Flickan är så rörande när hon sköter och pysslar om de mindre, hon berättade livets stora sanningar åt babykompisen. Pojkarna igen var genast på samma våglängd, kompisen var väldigt intresserad av Lillgubben och ibland såg han beundrande på den äldre. Underbara små!



























































Det var full fart och fläng, gudsonen har lärt sig åla för en tid sedan och hålls inte stilla en sekund.

  

































"Waau, han står och går!"



































Pojkarnas lek




































Puss och kram (själva pussen eller kramen hann jag inte få på bild, bara stunden efteråt)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du kommenterar!