lördag 24 november 2012

Kära julgubben, del 1


Nog måste jag väl göra den årliga önskelistan igen. Tänkte att jag gör en skild för barnen och senare en för mina egna julklapps-(/födelsedagspresent)önskemål. Om vi börjar med barnen.


Egentligen finns det inte så mycket som de verkligen behöver, men något kom jag på:

- Juniortäcke och -dyna åt Flickan

Hiphop-lastenpeiteHiphop-lastentyyny































T.ex. Familon Hiphop barntäcke (storlek 115x150 cm) och -dyna (storlek 40x60 cm) (bilderna lånade).

- Dynvar och påslakan till täcket och dynan, t.ex.

Elefantti- lasten pussilakanasetti




















Finlaysons Elefantti dynvar+påslakan (ett set i rött och ett i blått skulle vara superfint, för då kunde båda barnen ha likadana, fast Lillgubbens täcke ännu är för litet men kanske det inte stör...) eller

Aappa- lasten pussilakanasetti





















Finlaysons Aappa dynvar+påslakan (vi har samma set till spjälsängen och skulle vilja ha ett likandant set åt Flickan också) (bilderna lånade).

- En madrass + förlängningsbit i storlek 75x140 cm + 75x30 cm, höjd minst 7 cm, t.ex. från Etola. Den vi fick med sängen, som vi köpte som begagnad, är ganska gammal och Flickan har vätt den några gånger så den har blivit lite fläckig, och så tycker jag att det skulle vara helt schysst att skaffa en hygienisk och ny madrass åt Flickan också eftersom jag själv inte skulle vilja sova på en begagnad madrass. Och därför från Etola, för alla "färdiga madrasser" jag hittat är 75x130 cm och jag tycker sängen kunde vara lite längre än den nu är och om man använder förlängningsbitarna blir ju sängen bara 190 cm med två förlängningsbitar med 130 cm madrassen medan med en 140 cm lång madrass skulle sängen bli 200 cm lång.

- Skyddslakan till ungarnas sängar (vi har 3 st och ifall ett är i tvätten och någondera, eller i värsta fall båda barnen, väter sängen har vi en liten situation (vi äger ingen torktumlare). Vi har t.ex. köpt en meter vit plastad frotté från Eurokangas och klippt den på mitten, så att vi fått 2 st typ 70x100 cm stora lakan (tror tyget var 140 eller 150 cm brett).

- Tygblöjor åt Lillgubben. Helst skulle jag vilja ha innerblöjor, som man använder tillsammans med pul-skal eller ullbyxor, Mannamaas innerblöjor (med 2 fastsydda inlägg och coolmax-tyg närmast barnets rumpa), storlek L har vi varit supernöjda med och de har ju så härliga tyger att välja av. Så skulle vi behöva några nattblöjor (+ fjärilsprefold), eftersom vi bara har en KVK:s Sleepy för tillfället och andra nätter måste vi använda engångsblöjor.

- Strumpbyxor och/eller leggings åt Flickan i storlek 100 cm, 98/104 cm eller 104 cm till vardagsbruk. Hon vägrar för det mesta använda något annat än klänning eller tunika så det behövs många strumpbyxor och leggings och de flesta håller på att bli för korta. Allt från enfärgat till randigt eller mönstrigt är välkommet, speciellt skulle vi behöva mörkbruna, gula eller orangea.

- En trampolin. Det önskar Flickan sig mer än något annat. Hon såg en gång en flicka hoppa trampolin på tv och efter det var det kört. Det lättade inte riktigt saken att hon var med mig på arbetsplatsen (en annan enhet) och fick hoppa på en alldeles riktig trampolin där, gissa om det var svårt att få henne bort därifrån.

Ifall man absolut vill skaffa något i leksaksväg så är t.ex. Duplon (stora byggunderlag skulle vi behöva), modellera och köksredskap så som matlagningskärl och slevar, visplar mm. (mamman föredrar saker i trä eller emalj över plast) uppskattade. Lillgubben tycker om bilar mm. han kan köra runt med och Flickan om allt som handlar om Arne Alligator eller Angry Birds. Böcker läser vi också mycket gärna, Flickan vill läsa de några Billy-böcker vi har om och om igen så någon ny kunde vara en trevlig omväxling, t.ex. Billy på sjukhus, Billy och den konstiga dagen eller Billy och visselpipan. Annars har vi jättejättemycket leksaker och lite utrymme.

Kläder till vardagsbruk kan också vara ett bra alternativ, Flickan börjar ha alla kläder i storlek 98 så småningom (byxorna blir snabbt korta och en del 98 börjar också vara just och just på gränsen till för korta), så 98/104 cm, 100 cm eller 104 cm är passlig storlek. Till Lillgubben är storlek 86/92 eller större bra eftersom vi har väldigt mycket neutrala kläder i storlek 80 som han ärvt av storesystern, men 86/92 började hon redan koncentrera sig mera på klänningar/tunikor. Kläder som mamman dräglar efter är t.ex. Me&I, Metsola, Be Timeless, Maxomorra, Småfolk och andra färgglada märken.

apples body spikey body

overall with spikey at backjumpsuit with spikey 
owls everywhere tunicspikey everywhere tunic









































Mina favoriter i höstens Me&I collektion (man kan beställa kläder via en försäljare här fastän man inte går på något klädparty, dessutom börjar de ha rea-priser på kläderna nu...) (bilderna lånade).



Metsola SunDay Body eller Skjorta åt Lillgubben, kombinerad med orangea (eller gula) byxor, ser urläckert ut! En likadan tunika skulle jag vilja ha åt Flickan, med orange (eller gul) skjorta och strumpbyxor/leggings till. Jag har helt fastnat för färgkombinationen turkos-orange-gul, den är så fräsch och pigg. Metsola kläderna lär vara ganska tajta och en barnklädsförsäljare tippade mig att köpa lite större så kläderna rymms på längre, så tror att Lillgubben kunde ha en i storlek 92 och Flickan 110 (bilden lånad från KidIdea).

 



Be Timeless traktoroverall och Metsola biloverall, tycker det är något alldeles ursympatiskt med sådana här overaller på små barn (bilderna lånade från Naperonuttu).

Naperonuttu tunika, skulle passa fint ihop ifall Lillgubben hade en Me&I äppelbody (bilden lånad).

Haha, jag som började inlägget så anspråkslöst Egentligen finns det inte så mycket som de verkligen behöver och så här långt blev det ändå. I got a bit carried away bland alla fina barnkläder...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du kommenterar!