onsdag 28 november 2012

Jävla unge!

Alltså, den där ungen! Kan någon berätta för mig vad man kan göra med henne? Tydligen lärde hon sig inget av gårdagen eftersom på dagen (då hon borde ha sovit igen!) var hon igen och tassade i vårt sovrum och öppnade samma låda som hon hittat nagellacket i, i tvättrummet och God knows var hon skulle ha varit om jag inte hade vaktat henne. Samma upprepades ikväll. Vi trodde att vi hade en bra plan att lägga Lillgubben först och sedan föra Flickan och sova, men antingen hade inte Lillgubben hunnit somna ordentligt eller så vaknade han till något, för där var han vaken i alla fall när Flickan började med sin kvällsrutin. Jag stod i trapporna en lång tid och fick kommendera henne tillbaks i sängen om och om igen. När jag var nere gick hon otaliga gånger till vårt sovrum där mannen var. Och den mindre fick inte sova i fred.

Fattar inte vad det här är för en fas nu, tidigare gick det ju hur bra som helst. Nu får man bara drömma om att Flickan skulle somna före kl. 22.00, oftast går det till halv elva eller t.o.m. elva. How's that for tumistid eller egentid, eller ens att kunna lägga sig i tid? Imorgon tänkte vi prova på att lägga Flickan först, hon får lägga sig tidigt och så tar vi hårda åtgärder, tillåter inte något tassande runt eller liknande. Det blir troligen en hemsk skrikfest men därför lägger vi henne först så att inte Lillgubben blir störd och väckt hela tiden. Men jag bara orkar inte mera med sånt här. Var enda jävliga kväll samma gnäll: Jag vill inte sova, Tinna behöver inte sova. Jag vill inte bli i sängen, jag vill inte i sängen. Jag glömde dricka vatten, jag glömde sätta läppomada, jag glömde natta hästen. Jag ska ännu leka, jag ska ännu kissa, jag ska ännu äta yoghurt. Jag ska bara, jag ska bara...

Och ja, ögat är bra. Vi behövde inte gå till läkaren utan fick det skött via telefon. De tyckte att ifall ögat inte är rött och irriterat och hon inte klagar över det behöver vi inte besöka läkaren, de tyckte att ögat nog skulle reagera ifall det gått nagellack in i ögat, eftersom ögonen brukar lätt bli röda av t.ex. tvål också. De forskade saken vidare och ringde på nytt på eftermiddagen och berättade att de nog inte kommit på någon lösning eller metod att få bort nagellacket från ögonlocken och -fransarna, annat än att låta det nötas bort eller att lätt försöka skrapa bort det. Men det är nu redan mycket bättre, nu finns det rött endast alldeles i roten på de övre ögonfransarna, det ser ut som om hon hade röd eye-liner. Så vi kom undan med blotta förskräckelsen denna gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du kommenterar!